כיצד לבחור נכס להשקעה?

השקעות נדל"ן

השקעה בנדל"ן, היא השקעה משתלמת ביותר.

מאז ומעולם נהגו בעלי הממון להשקיע בנכסי נדל"ן בארץ ובעולם.

נכסים אלו, מניבים לכל האוחז בהם, תשואה גבוהה ועל כן העדיפו בעלי הממון להפנות את כספם אל נכס נדל"ן, על פני שמירתו באחת מתוכניות החיסכון של הבנק, אשר לא מניב רווח גבוה ביחס לנדל"ן.

בעידן הנוכחי בו יש מעט בלבול בכל המתרחש בתחום הנדל"ן, רבים מהססים להשקיע בנכסים על מנת לא להפסיד את כספם או אף נתח מזערי ממנו.

רבים נוטים לשאול את השאלה המתבקשת: 'האם תקופה זו היא תקופה טובה להשקעות, והאם נכון להשקיע בנדל"ן בשלב זה של החיים?'.

התשובה היא ברורה: אם יש בידיכם כסף, אין מקום בטוח יותר להשקיע מאשר נכסים.

כיצד בוחרים נכס

בחירת נכס בו כדאי להשקיע את כספכם אינה פשוטה ויש לערוך בדיקות קפדניות רבות בטרם אתם ניגשים לבנק למשוך את כספכם ולהעבירו לידי בעל הנכס הנוכחי.

בשלב ראשון של התהליך, כדאי ורצוי להיעזר בבעלי מקצוע מיומנים אשר מכירים את מצב השוק על בוריו בתקופה בה אתם מתכננים להשקיע את כספכם, לרבות מתווכים ובעלי נסיון ויכולת ניהול נכסים.

התייעצות במומחים בעלי נסיון תסייע לכם להגיע להחלטה גם לגבי האיזור/מיקום בו כדאי להשקיע, בין אם מדובר בנדל"ן בנהריה, נדל"ן ביפו, נדל"ן בהרצליה, או אפילו נדל"ן בארה"ב חשוב לדעת שלעיתים יש שיקולים שללא נסיון והיכרות עם השוק לא נדע לקחת בחשבון.

שימו לב כי הבחירה בבעל המקצוע חייבת להתבצע גם היא בקפדנות, וכדאי להיעזר בהמלצות של חברים או של מכרים.

לצערנו הרב, מסתובבים בינינו לא מעט שרלטנים ואף רמאים אשר מוכנים למכור לכם חתול בשק ולו בכדי להרוויח מעט כסף למחייתם.

בשלב שני, בחנו מהם האזורים שבהם שווה לרכוש את הנכס העתידי לשם השקעה בנדל"ן, על פי קריטריונים מגוונים, לרבות: אזורים שמיועדים לפיתוח עתידי, אזורים בהם יש ביקוש או עתיד להיות להם ביקוש, וכן הלאה.

את כל הפרטים הללו תוכלו לקבל מידי משרדים ממשלתיים שונים, לרבות משרד השיכון והבינוי ועיריות.

רק לאחר שאתם בטוחים כי מצאתם את האזור בו תרצו לרכוש נכס, בין אם זהו בניין מגורים, בית פרטי, משרד, חנות ועוד, התחילו בחיפוש אחר הנכס הספציפי.

שימו לב, כי נכסים רבים מוצעים למכירה אך לא כולם משתלמים מבחינה כלכלית.

לאחר שבחרתם את האזור, הגיעה זמן לבחור את הנכס עצמו ולבחון את טיבו.

נכסים חשוב לבחור על פי איכותם, השיפוץ שהם עברו או לא בשנים האחרונות, וותק הבניין (כמו גם מצבו של הבניין), האם ישנה מעלית בבניין, האם יש אישורים לבניית מעלית בעתיד, האם מרבית מבעלי הדירות בבניין מתגוררים בו או שמא זהו בניין שמרבית הדיירים בו הם גם השוכרים, ועוד.

בדיקה מקיפה של הנכס, תחשוף נזקים, (אם ישנם כאלו), והחשיפה או אי החשיפה תעזור לכם בקבלת ההחלטה הנכונה.

שתף פוסט זה:

השאר תגובה

דילוג לתוכן