שיש למטבח הוא אחד המרכיבים המרכזיים והחשובים במטבח, מאחר שלבד מהיותו אלמנט דקורטיבי מן המעלה הראשונה הוא משמש כמשטח עבודה ולכן חשוב שיהיה איכותי, עמיד וחסין בפני חומרים שונים וחבלות. על מנת לבחור שיש באופן מושכל חשוב להידרש אל חמישה פרמטרים עיקריים: המחיר ( קיימים הבדלים בלתי מבוטלים בין הסוגים השונים; קיימים כיום סוגי שיש דוחי חיידקים מעולים), כושר הספיגה של השיש, העיצוב המתאים, חוזק השיש ועמידותו, משך האחריות שניתנת עליו. בשל השימוש התכוף, השוטף, במשטח השיש במטבח – חשוב לבחור אותו באופן מושכל. עיצוב השיש ודאי חשוב אבל לא פחות חשובה ממנו היא איכותו.
השיש הנפוץ ביותר
משטח שיש למטבח הנפוץ ביותר הוא שיש קיסר, המציע משטחי קוורץ שהוא מינרל חזק ביותר. הוא מוצע במגוון מרהיב של עיצובים. הוא דוחה כתמים. החברה מספקת אותו עם שלוש שנות אחריות. עם זאת יש לו חסרונות: הוא עלול להיסדק כשמניחים עליו כלים חמים, הוא רגיש ביותר לשריטות. במטבחים רבים ניתן לראות מבחר עיצובים מרהיבים של שיש קיסר.
שיש חלופי
רבים מעדיפים שיש קוריאן המטבח שאינו אלא חומר סינטטי וזאת מאחר שכושר הספיגה שלו נמוך ולכן קל לניקוי. בשל גמישותו ניתן לעצב ממנו טקסטורות מרהיבות, אבל כמו שיש הקיסר גם הוא רגיש לשריטות והוא לא מבריק. גם שיש חברוני, העשוי מאבן גיר טבעית, רווח במטבחים רבים. מי שרוצים לשמר אווירה ומראה טבעיים יעדיפו אותו. הוא זול ועמיד בשמש, אבל הוא שביר, בעל כושר ספיגה גבוה ומותיר כתמים. בעלי מקצוע ממליצים על ליטושו פעם בחמש שנים.
מי שהפרוטה מצויה בכיסם
שיש למטבח מזוהה אצל אניני טעם עיצובי עם שיש גרניט טבעי. מדובר בשיש יקר וחסין אך החוסן הוא גם יתרון- הוא עלול להיסדק תחת לחץ. בנוסף, מאחר שיש בו נקבוביות, אלה עלולות להוות מקור להצטברות חיידקים. מחיריו נעים בטווח רחב מאוד, כאשר בקצה העליון שלהם המחיר עשוי להאמיר לסכום גבוה מאוד. כך או כך- המבחר הגדול עלול להקשות על הבחירה. חשוב לוודא כי לפני רכישת השיש למטבח תבררו היטב את המאפיינים והתכונות של סוג השיש המוצע והמועדף וכמובן גם את היתרונות והחסרונות הגלומים בו.
שיש למטבח הוא אחד המרכיבים המרכזיים והחשובים במטבח, מאחר שלבד מהיותו אלמנט דקורטיבי מן המעלה הראשונה הוא משמש כמשטח עבודה ולכן חשוב שיהיה איכותי, עמיד וחסין בפני חומרים שונים וחבלות. על מנת לבחור שיש באופן מושכל חשוב להידרש אל חמישה פרמטרים עיקריים: המחיר ( קיימים הבדלים בלתי מבוטלים בין הסוגים השונים; קיימים כיום סוגי שיש דוחי חיידקים מעולים), כושר הספיגה של השיש, העיצוב המתאים, חוזק השיש ועמידותו, משך האחריות שניתנת עליו. בשל השימוש התכוף, השוטף, במשטח השיש במטבח – חשוב לבחור אותו באופן מושכל. עיצוב השיש ודאי חשוב אבל לא פחות חשובה ממנו היא איכותו.
השיש הנפוץ ביותר
משטח שיש למטבח הנפוץ ביותר הוא שיש קיסר, המציע משטחי קוורץ שהוא מינרל חזק ביותר. הוא מוצע במגוון מרהיב של עיצובים. הוא דוחה כתמים. החברה מספקת אותו עם שלוש שנות אחריות. עם זאת יש לו חסרונות: הוא עלול להיסדק כשמניחים עליו כלים חמים, הוא רגיש ביותר לשריטות. במטבחים רבים ניתן לראות מבחר עיצובים מרהיבים של שיש קיסר.
שיש חלופי
רבים מעדיפים שיש קוריאן המטבח שאינו אלא חומר סינטטי וזאת מאחר שכושר הספיגה שלו נמוך ולכן קל לניקוי. בשל גמישותו ניתן לעצב ממנו טקסטורות מרהיבות, אבל כמו שיש הקיסר גם הוא רגיש לשריטות והוא לא מבריק. גם שיש חברוני, העשוי מאבן גיר טבעית, רווח במטבחים רבים. מי שרוצים לשמר אווירה ומראה טבעיים יעדיפו אותו. הוא זול ועמיד בשמש, אבל הוא שביר, בעל כושר ספיגה גבוה ומותיר כתמים. בעלי מקצוע ממליצים על ליטושו פעם בחמש שנים.
מי שהפרוטה מצויה בכיסם
שיש למטבח מזוהה אצל אניני טעם עיצובי עם שיש גרניט טבעי. מדובר בשיש יקר וחסין אך החוסן הוא גם יתרון- הוא עלול להיסדק תחת לחץ. בנוסף, מאחר שיש בו נקבוביות, אלה עלולות להוות מקור להצטברות חיידקים. מחיריו נעים בטווח רחב מאוד, כאשר בקצה העליון שלהם המחיר עשוי להאמיר לסכום גבוה מאוד. כך או כך- המבחר הגדול עלול להקשות על הבחירה. חשוב לוודא כי לפני רכישת השיש למטבח תבררו היטב את המאפיינים והתכונות של סוג השיש המוצע והמועדף וכמובן גם את היתרונות והחסרונות הגלומים בו.